Kutyakellék Webáruház
   Termék menü

VETRI-DMG LIQUID Immunstimuláns és anyagcsere aktivátor

VETRI-DMG LIQUID Immunstimuláns és anyagcsere aktivátor

A szervezetben lezajló szinte valamennyi biokémiai folyamathoz nélkülözhetetlen molekula a DMG.
Méret: Kistestű, Közepes, Nagytestű
Életkor: Junior, Felnőtt, Idős
Márka: VetriScience
Kiszerelés Cikkszám BruttóEgységár Kosárba
30 ml
1 héten belül
TV-VET-LI-03
12.890 Ft
Hűségpont:64
Ingyenes szállítás
42.967 Ft/liter
114 ml
Kiszállítjuk 2024-04-23.
TV-VET-LI-11
29.999 Ft
Hűségpont:150
Ingyenes szállítás
263.149 Ft/liter
immunerősítő, speciális táplálékkiegészítő kutyának
Leírás
 Az N,N-dimetilglicin (DMG) egy tercier aminosav, a glicin dimetilezett formája, amely az állati és növényi anyagcsere természetes szereplője. Az élő szervezetben a DMG egy egyszénatomos transzferciklusban, betainon keresztül kolinból képződik, egy enzimek által szabályozott transzmetilációs reakció eredményeként. A DMG támogatja a szervezetben zajló transzmetilációs folyamatokat. E biokémiai folyamat nélkülözhetetlen az élethez, az egészséghez és a sejtregenerációhoz. A metil-csoportok átadása szükséges a vitaminok, a hormonok, a neurotranszmitterek, az enzimek, a nukleinsavak és az ellenanyagok szintézisének befejező lépéseihez. Metil-csoportokat átadó képessége révén a DMG elősegíti a legaktívabb transzmetiláló ágens, az S-adenozil-metionin (SAMe) termelődését, amely több, mint 41 különböző transzmetilációs reakcióban vesz részt. A szervezet emellett a SAMe-n keresztül méregteleníti az esetlegesen keletkező toxikus vegyületeket, továbbá számos sejtfolyamatot is szabályoz a molekulán keresztül. A központi idegrendszerben például az olyan szinaptikus mediátorok, mint a norepinefrin vagy a dopamin képződéséhez a SAMe által adott metilcsoport szükséges. A metilcsoportok létrehozásán kívül a DMG-ből kétszénatomos molekulák, így például szarkozin, glicin, szerin és etanolaminok keletkeznek, amelyek mindegyike jótékony hatást fejt ki a sejtekre. A glicin a központi idegrendszer egyik fontos gátló neurotranszmittere. Szükség van rá továbbá a kreatin-foszfát képződéséhez is, amelyet az izomszövet és a központi idegrendszer szövetei használnak fel.
A DMG hatékonyan szívódik fel az emésztőrendszerből, ezen belül a szájüregből is. Egy- vagy kétszénatomos egységekké való átalakítása a májban történik, így a szervezet nem tárolja lényeges mennyiségben.
A dimetilglicin-hidroklorid LD50-értéke patkányoknál 7400 mg/ttkg. Ezt a mennyiséget általában nem tekintették toxikusnak. A DMG negatív mellékhatások nélkül kombinálható bármilyen táplálékkal vagy terápiás készítménnyel. Nem mutagén és nem karcinogén, sőt valójában védelmet nyújt a mutagénekkel és karcinogénekkel szembenin 
Alkalmazás:
  • Immunrendszer működés szabályozása
  • Stressz
  • Szívműködés és vérkeringés támogatása
  • Idegrendszer, epilepszia
  • Teljesítmény-fokozás
  • Daganat-ellenes hatás
  • Májvédelem
  • Rekonvaleszcencia.
  • Étvágytalanság, kondíciójavítás
  • Geriátria, szemészet
  • Szénhidrát anyagcsere javítás

Öszzetétel:
1 ml tartalma    100 mg N,N-dimetilglicin (DMG)
1 csepp tartalma 6 mg  N,N-dimetilglicin (DMG) 

Adagolás:
K
utya, macska:
Az ajánlott adagot az első két héten naponta kétszer, azt követően naponta egyszer az állatok táplálékába keverve kell beadni. Súlyosabb esetekben a fenti adagok két-háromszorosa is alkalmazható.
12 ttkg-ig 0,5 ml/nap,
13-25 ttkg között: 1,0 ml/nap,
26-45 ttkg között: 1,5 ml/nap,
45 ttkg fölött: 2,0 ml/nap,

Hozzászólás

Oldal tetejére ugrás