Fypryst oldat kutyáknak 20-40kg (268 mg) (Cikkszám: KE-FLY-KB-L)


Warning: Missing argument 2 for termek_opciok(), called in /home/-www/kutyakellek.hu/htdocs/kutyakellek_hu/modulok/popup/szett.php on line 52 and defined in /home/-www/kutyakellek.hu/htdocs/kutyakellek_hu/functions/termek_functions.php on line 3
rácspegtetős bolha, kullancs elleni oldat
A spot-on oldat bolhásodás ellen két hónapig, kullancsok ellen legfeljebb 4 hétig hatásos a környezeti kontamináció mértékétől függően. A bolhákat az infesztációt követő 24 órán belül elöli.
3.070 Ft
Méret: Közepes, Nagytestű
Életkor: Junior, Felnőtt, Idős
Leírás
Kutyák bolha (Ctenocephalides spp.), vagy kullancs (Rhipicephalus fajok, Dermacentor fajok, Ixodes fajok) okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére. Kutyák bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladásának és szőrtetvességének (Trichodectes canis fertőzésének) megelőzésére és gyógykezelésére.  

A kezelés havonta javasolt, ha nagy az ismételt bolhafertőzés kockázata, bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás esetén, vagy ha szükség van a kullancsfertőzés kontrollálására, illetve ha a kutyát gyakran fürösztik hipoallergén vagy lágyító samponokkal. Amennyiben nem áll fenn a bolha- vagy kullancs¬fertő¬zés súlyos veszélye, akkor a Fypryst rácsepegtető oldat minden második-harmadik hónapban alkalmazható.

Alkalmazási mód:
Külsőleges alkalmazás a bőrre.

Az alkalmazási útmutató:
Vegyük ki az egyadagos pipettát a háromrétegű zacskóból. Tartsuk az egyadagos pipettát függő-leges helyzetben, majd csavaró mozdulattal húzzuk le a védőkupakot. Fordítsuk meg a kupakot és másik végével helyezzük vissza az egyadagos pipettára. A kupakot rányomva és megcsavarva törjük fel a pipetta lezárását, majd távolítsuk el a kupakot az egyadagos pipettáról. Az állat szőr-zetét a lapockák közötti területen széjjelsimítva tegyük láthatóvá a bőrt. Helyezzük az egyadagos pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítsük a tartalmát közvetlenül a bőrre.

Egyadagos, 0,67 ml-es pipetta 2 kg-nál nagyobb, de legfeljebb 10 kg testtömegű kutya számára.
Egyadagos, 1,34 ml-es pipetta 10 kg-nál nagyobb, de legfeljebb 20 kg testtömegű kutya számára.
Egyadagos, 2,68 ml-es pipetta 20 kg-nál nagyobb, de legfeljebb 40 kg testtömegű kutya számára.
Egyadagos, 4,02 ml-es pipetta 40 kg-nál nagyobb testtömegű kutya számára.
Egyadagos, 4,02 ml-es pipetta, és egy megfelelő, kisebb egyadagos pipetta 60 kg-nál nagyobb testtömegű kutya számára.

Ily módon a fipronil legkisebb javasolt dózisát (6,7 mg/kg) alkalmazzuk.
A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie.

A készítmény bolhásodás ellen két hónapig, kullancsok ellen legfeljebb 4 hétig hatásos a környezeti kontamináció mértékétől függően. A bolhákat az infesztációt követő 24 órán belül elöli.