Kutyakellék Webáruház
   Termék menü

Beaphar bolha és kullancs elleni nyakörv

Beaphar bolha és kullancs elleni nyakörv

Beaphar bolha-és kullancsirtó nyakörv kutyák részére A. U. V. - dobozban. HATÓANYAG: Diazinon. Folyamatos használata négy hónapos védelmet nyújt a bolhák és kullancsok ellen.
Méret: Kistestű, Közepes, Nagytestű
Életkor: Junior, Felnőtt, Idős
Márka: Beaphar
Kiszerelés Cikkszám BruttóEgységár Kosárba
Fekete 65 cm
Raktáron
BEA-65-F
1.370 Ft
Hűségpont:14
1.370 Ft/db
Leírás
Beaphar bolha-és kullancsirtó nyakörv kutyák részére A. U. V. - dobozban. 
 
HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE 100 g nyakörv tartalmaz: Diazinon 15 % w/w, (4,239 g), Segédanyag: Di (2-etil hexil) ftalát 12 % w/w JAVALLAT(OK) Kutyák bolha /Ctenopcephalides canis, C. felis /, valamint kullancs / Ixodes ricinus / fertőzöttsége ellen. Folyamatos használata négy hónapos védelmet nyújt a bolhák és kullancsok ellen. 

ELLENJAVALLATOK Májbetegség  vagy májkárosodás esetén nem alkalmazható. Beteg, betegségre gyanús, lábadozó állatokon, valamint bőrsérülések esetén ne alkalmazza a készítményt. Ne tegyen nyakörvet hat hónaposnál fiatalabb, vagy 2,5 kg testtömeg alatti kutyára. 

MELLÉKHATÁSOK Szerves foszforsav-észterekre jellemző intoxikáció ritkán előfordul. 

CÉLÁLLAT FAJ Kutya
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT Kizárólag külsőleg. A nyakörvet közvetlenül a felhasználás előtt bontsuk ki a védőcsomagolásból. Kissé lazán helyezzük az állat nyaka köré, úgy, hogy ne tudjon könnyen kibújni belőle, majd csatoljuk be. Növésben lévő állatoknál figyelembe kell venni a növekedés mértékét is. Kifejlett állatoknál két ujjnyi távolságot hagyjunk a nyak és a nyakörv között. A csaton túlnyúló felesleges részt vágjuk le. Egy nyakörv egy célállaton 4 hónapig alkalmazható. Négy hónapos használat után a nyakörvet le kell venni az állat nyakáról és csak egy hónap pihentetés után szabad újabb szerves foszforsav-észter hatóanyagú nyakörvet felhelyezni. A nyakörv felhelyezésekor a kutyán lévő kullancsok még két napig is életben maradhatnak a kutya bőrébe fúródva. Ezért javasolt a kullancsok eltávolítása a nyakörv felhelyezése előtt a további vérszívás megakadályozása céljából. Nem zárható ki egy-egy kullancs megtapadása a kutyán, ezért az általuk közvetített fertőző betegségek átadását kedvezőtlen körülmények között nem lehet teljes mértékben kizárni. 

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT Az állat gyakori fürdetése, samponozása elkerülendő, mivel a hatékonyság csökkenéséhez vezet. Alkalmazása vemhesség és laktáció alatt nem javallott. 

ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ Nem értelmezhető. 

KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK Eredeti, bontatlan csomagolásban 15-25°C közötti hőmérsékleten tárolható. Közvetlen hőhatástól és napsugárzástól védve tartandó. Gyermekek kezébe nem kerülhet. Élelmiszerektől, italoktól és takarmánytól elkülönítve tartandó. Lejárati idő: A kereskedelmi csomagolású állatgyógyászati készítmény lejárati ideje 3 év. A felbontás után 4 hónapig hatékony. 

KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK) Az újrafertőződés megakadályozása céljából az állatok pihenő- és tartózkodóhelyét beleértve a szőnyegeket és kárpitozott bútorokat engedélyezett bolhairtó szerrel kell kezelni és rendszeresen porszívózni. A kölykökről és a vemhes, vagy szoptató szukákról bolhafésűvel óvatosan el kell távolítani a bolhákat. A nyakörv felhelyezése után ne engedje úszni a kutyákat, mert a hatóanyag különösen mérgező a halakra és a vízi szervezetekre. Különleges figyelmeztetések az állatokon való alkalmazáshoz Hosszú szőrű állatoknál a hatékonyság lassabban alakul ki. Intoxikáció, bőrirritáció, vagy allergiás reakció jelentkezése esetén a nyakörvet azonnal el kell távolítani. Ellenőrizze, hogy a nyakörv ne legyen túl szoros, hogy ne okozzon bőrizgalmat. Ne engedjük, hogy az állatok nyalják, vagy harapdálják a nyakörvet. Ne engedjük, hogy a gyermekek a nyakörvhöz nyúljanak, vagy avval játsszanak. Egy állatra egyidejűleg csak egy gyógyszeres nyakörv helyezhető fel. Túladagolás: Túladagolás tünetei: könnyezés, nyálzás, izomrángások, hányás, reflexek hiánya, kóma, cianózis. Esetleges mérgezés esetén a nyakörvet az állatról azonnal le kell venni és specifikus ellenszert, atropint kell adni. Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések A nyakörv felhelyezése közben enni, inni, dohányozni tilos! Érintése, felhelyezése után szappanos vízzel alaposan kezet kell mosni. Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók. Más ektoparazita ellenes készítménnyel egyidejűleg nem alkalmazható. 

A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKÁNAK KEZELÉSÉRE, MEGSEMMISÍTÉSÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK, (AMENNYIBEN SZÜKSÉGESEK) A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni. A készítmény maradékát és kiürült csomagolóanyagát nem szabad felszíni vizekbe juttatni, mert különösen mérgező a halakra és más vízi szervezetekre. 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A kutyanyakörv hossza 65 cm, tömege 0,4 g/cm.  Kizárólag állatgyógyászati alkalmazásra!

Forgalmazhatóság: Szabadon forgalmazható.

Hozzászólás

Oldal tetejére ugrás